Odile Kortman


Odile Kortman (1975)

In april 2013 heb ik me aangesloten bij Prisma Praktijk in Utrecht, waar ik op vrijdag werk. Daarnaast werk ik in een ggz-instelling in Hilversum.

Sinds 2002 ben ik geregistreerd als gz-psycholoog en sinds 2013 als psychotherapeut.

Voor wie
De problemen waarvoor mensen in behandeling gaan zijn heel verschillend. Angsten, depressies, verlies, terugkerende problemen in contact, problemen met eigenwaarde of identiteit. Vaak liggen negatieve ervaringen aan deze problemen ten grondslag. Ook kunnen problemen verband houden met de overgang naar een nieuwe levensfase of met het verlies van een bepaald levensperspectief. Vaak wordt al snel duidelijk waar problemen mee te maken hebben en waar ze vandaan komen. De eigen levensgeschiedenis speelt daarbij vaak een belangrijke rol. Psychotherapie gaat over klachten, waar vaak dieperliggende patronen aan ten grondslag liggen. Mensen hebben bepaalde manieren ontwikkeld om zich staande te houden. Dit zijn strategieën en patronen die ooit goed werkten, maar uiteindelijk zorgen voor steeds minder bewegingsvrijheid. Psychotherapie gaat, naast het behandelen van klachten, over deze patronen.
  Hoe  
Psychotherapeuten zijn getraind om ‘tussen de regels door’  te luisteren, terug te geven wat zij vanuit hun expertise horen en zien, en om mensen te stimuleren zichzelf vragen te stellen. De wisselwerking tussen cliënt en therapeut is daarvoor een bron van informatie.
Mijn werkwijze is mede afhankelijk van de cliënt, zijn/haar problemen en klachten, en van de hulpvraag. Niet elke aanpak past bij ieder mens of bij ieder probleem. Ik gebruik methodieken uit verschillende stromingen: cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en systeemtherapie.
Anderen zeggen over  mij dat ik sensitief ben, met een nuchtere toon, no-nonsense. Ik blijf afstemmen op wat er gaandeweg aan de orde komt. Accenten verschuiven dus.  Thema’s die voor de client belangrijk zijn worden onder woorden gebracht en vormen zo, door de gesprekken heen, de verbindende lijn.
  Contact
Voor vragen of aanmelding kunt u mij bereiken op telefoonnummer 06-41324852 of per mail o.kortman@prisma-praktijk.nlRegistraties en lidmaatschappen
BIG gz-psychologie 29057185325
BIG psychotherapie 49057185316
AGB 94-012622
Lid Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Lid Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde  Psychologen & Psychotherapeuten (NVVP)